گلقند چیست و چه خواصی دارد؟

چهارشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۸

گلقند چیست؟

گلنگبین؛ در اصل یعنى برگ گل سرشته با هم وزن آن عسل که مجازا به ترکیب شکر و گل نیز اطلاق می شود. وقتی گل و عسل هم‏وزن باشند آن را گلقند و وقتی گل کمتر و شکر سفید زیادتر باشد گل‏شکرى نامند.

بهترین نوع گلقند چه نوعی است؟

بهترین گلقند، آن است که نیکو و محکم سرشته شده باشد، گل آن خوش‏بو و تازه و عسل یا شکر آن خالص سفید جیّد باشد. بسیاری از  اوقات لازم است که شکر یا عسل را در فرایند تهیه گلقند مجددا به ترکیب اضافه کنند تا آن را از فساد حفظ کند. 

مزاج گلقند چیست؟

مزاج گلقند عسلى گرم و خشک در دوم، و مزاج گلقند شکرى گرم در دوم و تر در اول بیان شده است.

گلقند چه خواصی دارد؟

بعضی از خواص گلقند عسلی و شکری مشابه هستند ولی بعضی از آنها خاص است. از خواص مشترک این دو می توان موارد زیر را نام برد:

تقویت مغز و معده

کاهش التهاب و ترشحات غیرطبیعی گوارشی

پیشگیری از بروز سردرد یا سرگیجه در صورت خوردن بعد از غذا به دلیل منع صعود بخارات.

خواص گلقند عسلی چیست؟

گقلند عسلى برای سردمزاجان، سالمندان و کسانى که در مغزشان رطوبت غالب باشد بسیار مفید است.

همچنین در درمان بیماری ها همراه با فلج، درد مفاصل، نقرس، سنگ های کلیوی و بزرگی پروستات قابل استفاده است. 

اگر گلقند عسلی را با ربع آن معجون کمونى استفاده نمایند برای تسکین دردهای جابجاشونده، قولنج، کمردرد، کمک به هضم طعام مفید است.

مداومت به خوردن گلقند عسلی در زمستان از توصیه هایی است که در حفظ صحت بیان شده است. به عبارتی این کار می تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند.

خواص گلقند شکری چیست؟

گلقند شکرى برای گرم مزاجان و جوانان گزینه مناسبی است.

مصرف گلقند شکری برای رفع وسواس و اختلالات روانی مفید است.

گلقند جوشانده شده همراه با تمر هندى و عناب برای سرگیجه و علائم شبیه به سرگیجه مناسب است.

یکی از روشهای مناسب مصرف گلقند جوشاندن آن در آب و صاف نمودن و مصرف کردن آن مانند شربت است.

آیا مصرف مداوم گلقند عارضه ای هم دارد؟

یکی از عوارض شایع مصرف گلقند بروز تشنگی به دنبال آن است. اما عارضه مصرف طولانی مدت گلقند ایجاد اختلالات کبدی است که ضرورت احتیاط در مصرف گلقند برای بیماران کبدی را روشن می سازد.

مقدار مجاز مصرف گلقند چقدر است؟

مقدار مصرف آن به صورت معمول یک قاشق مرباخوری بعد از یک یا دو تا از وعده های غذایی است که این مقدار تا چهار قاشق در روز قابل افزایش است.

گلقند را چند سال می توان نگه داشت؟

قوت گلقند عسلى تا چهار سال و شکرى تا دو سال باقى مى ‏ماند. 

چگونه گلقند درست کنیم؟

گلبرگهای گل سرخ را به صورت خالص و خالی از ناخالصی با قیچی ریز ریز کنید. یک روز در هوای آزاد بگذارید تا رطوبت آن کاهش یابد. سپس در هر کیلو از آن، یک کیلو قند سفید بسایید و تا سه روز هر صبح و شب بر هم زنید و در آفتاب گذارید و اگر قند جذب شد و کم بود مجددا قدرى اضافه کنید. می توانید دو برابر گلبرگها نیز قند به ترکیب اضافه کنید. بعضا تا چهار برابر نیز مجاز دانسته اند. گقلند عسلى هم شبیه گلقند شکری ساخته می شود بدین صورت که به جای شکر عسل اضافه می شود . گلقند را بهتر است چهل روز در معرض آفتاب گذاشته و سپس به کار برند [که این را گلقند آفتابى می نامند].

منبع: قرابادین کبیر
نویسنده: دکتر محمد علی زارعیان
نظرات کاربران

شما میتوانید نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
حروف بزرگ و کوچک یکسان است.